ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«…ΕΔΡΟΝ Δ’ ΑΠΟΛΛΩΝΙ ΤΕΛΗΕΣΣΑΣ
ΕΚΑΤΟΜΒΑΣ ΤΑΥΡΩΝ ΗΔ’ ΑΙΓΩΝ
ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ
ΑΡΤΥΓΕΤΟΙΟ ΚΝΙΣΗ Δ’ ΟΥΡΑΝΩΝ ΙΚΕΝ
ΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΩ…«

ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ, Α ΡΑΨΩΔΙΑ, ΣΤ. 315-317

Η φράση του Oμήρου, που σημαίνει «δίπλα στη θάλασσα, στην αμμουδιά», δίνει το στίγμα του Φεστιβάλ που από το 1990 διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς.  Το Παρά θιν’ αλός αποτελεί την εξέλιξη του Φεστιβάλ που γεννήθηκε αρχικά το 1982 με το όνομα «Συναντήσεις Θεσσαλονικέων Συνθετών» και στην πολύχρονη πορεία του έχει γίνει γνωστό και αγαπητό σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας γνώμονα τον σεβασμό στον πολιτισμό, τις τέχνες αλλά και την ποιότητα, το «Παρά θιν’ αλός» αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Καλαμαριάς και ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο σπουδαίους δημιουργούς των τεχνών και του πνεύματος.

Η αγάπη με την οποία ο κόσμος αγκαλιάζει το Φεστιβάλ, διατηρεί το όραμα του ζωντανό και το καθιστά πιστό στο ετήσιο ραντεβού με το κοινό του. To Φεστιβάλ πραγματοποιείται ετησίως κλείνοντας την θερινή περίοδο στην Καλαμαριά.

Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται στον μοναδικής ομορφιάς χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, στο Κυβερνείο αλλά και στον προαύλιο χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος.

Με στόχο την καινοτομία και την πολυμορφία, εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες πρωτότυπες δράσεις και ιδέες. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και ανάπτυξη του πρωτογενούς πολιτισμού, η ανάδειξη της Καλαμαριάς ως κέντρο πολιτισμού και η πολιτιστική ανταλλαγή με άλλες πόλεις.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 4 άξονες που καλύπτουν κάθε είδους ενδιαφέροντα: την ήδη καταξιωμένη μουσική σκηνή με τα «Ανοιχτά Παράθυρα “Σταύρος Κουγιουμτζής”», τη λογοτεχνική σκηνή, την εικαστική με το διεθνώς αναγνωρισμένο «Πεδίο Δράσης Κόδρα» αλλά και τη συνεδριακή.

Μουσική – Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής»

Λογοτεχνία

Εικαστικά – Πεδίο Δράσης Κόδρα

Συνέδριο

Advertisements

Πες μας την γνώμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s