Εικαστικά – Πεδίο Δράσης Κόδρα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών «Πεδίο Δράσης Κόδρα» φιλοξενείται εδώ και 13 συναπτά έτη στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στο Καραμπουρνάκι της Καλαμαριάς και αποτελεί την μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονων εικαστικών στη Βόρειο Ελλάδα. Το Πεδίο Δράσης Κόδρα έχει πια εδραιωθεί ως ένας κορυφαίος θεσμός στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή με διεθνείς αναφορές, εθνικές και τοπικές.

1770

Από τα πρώτα του βήματα ήταν προσανατολισμένο στους νέους δημιουργούς και την ερευνητική καλλιτεχνική δραστηριότητα. Σήμερα αποτελεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός συνδεδεμένο άρρηκτα με την εικαστική ζωή της χώρας, ένα θεσμό που έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού τοπίου και στην εδραίωση της εικαστικής σκηνής στην Ελλάδα, καθώς έχει φιλοξενήσει το σύνολο σχεδόν των νέων καλλιτεχνών, επιμελητών και θεωρητικών της σύγχρονης τέχνης. Αυτή η δυναμική και ο καθοριστικός ρόλος του «Πεδίου Δράσης Κόδρα» το έχουν καθιερώσει ως μία από τις σημαντικότερες μη-μουσειακές εκθέσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει στο χώρο των εικαστικών: τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, το video, τις νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις καθώς και τη σκηνογραφία.

2082

Σε επίπεδο συνεργασιών σημειώνεται επίσης γεωμετρική αύξηση σε αριθμό φορέων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπλέκονται στα δρώμενα του φεστιβάλ. Η αυξανόμενη συνεισφορά τους έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική και πολιτισμική συμβολή του φεστιβάλ στα πράγματα της πόλης αλλά και της ευρύτερης επικράτειας.

010907_518

Advertisements

Πες μας την γνώμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s