Μουσική – Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής»

Η γνωστή σε όλους Μουσική Σκηνή του Φεστιβάλ αποτελείται από σειρά συναυλιών που φιλοξενούν πλήθος καλλιτεχνών οι οποίοι εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη. Από τη μουσική σκηνή του Παρά θιν΄ Αλός σε όλα τα χρόνια της διοργάνωσής της, έχουν περάσει σημαντικά ονόματα του εγχώριου αλλά και του ξένου μουσικού στερεώματος που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρωτότυπο μουσικό πάρτυ.

1425

Το 2008 και προς τιμήν του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, δημιουργήθηκε ξεχωριστός κύκλος συναυλιών εντός του Παρά θιν’ αλός με την ονομασία – Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής», εμπνευσμένο από τον τίτλο του βιβλίου του συνθέτη «Ανοιχτά παράθυρα με κλειστά παντζούρια». Από το 2011 ολόκληρη η μουσική ενότητα του Παρά θιν’ αλός μετονομάστηκε σε Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής». Τα Ανοιχτά Παράθυρα «Σταύρος Κουγιουμτζής» περιλαμβάνουν κάθε χρόνο πλήθος μουσικών παραστάσεων, δημιουργώντας συχνά θεματικούς κύκλους ανα είδος μουσικής.

Img_8559

Το μεγαλύτερο μέρος των συναυλιών πραγματοποιείται στον εμβληματικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, στην Κεντρική Σκηνή του και στο Δασάκι, δεν λείπουν όμως και οι εμφανίσεις στο Κυβερνειο και στον προαύλιο χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Β. Ελλάδος οι οποίες κλέβουν πάντοτε την παράσταση, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Advertisements

Πες μας την γνώμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s