Κostas Theodorou Quartet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Παρά θιν΄αλός 2013

Κostas Theodorou Quartet

&
Magnanimus Trio

Aφηγηματική Εδεσσαϊκή Τζάζ με προεκτάσεις

Δασάκι Στρατοπέδου Κόδρα- Καλαμαριά

Έναρξη: 21:00

Kostas Theodorou Quartet ©lamp

Ο Δήμος Καλαμαριάς και το Παρά θιν΄αλός παρουσιάζουν τον Κώστα Θεοδώρου σε μια βραδιά τζάζ στο Δασάκι του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Ο Κώστας Θεοδώρου έρχεται μαζί με συνοδεία εξαίρετων μουσικών να μας ταξιδέψει με ήχους οικείους, και μουσική απαλλαγμένη από την πρωτοκαθεδρία του λόγου, χωρίς στερεότυπα διακρίσεων μεταξύ των μουσικών ειδών, χωρίς καταναγκασμούς ως προς τη χρονική διάρκεια των κομματιών, χωρίς λειτουργικές σκοπιμότητες ως προς το κοινό των ακροατών (για να χορέψει ή να τραγουδήσει), χωρίς ιεραρχήσεις μεταξύ βασικού θέματος και παραλλαγών, όπως και μεταξύ της δεδομένης μουσικής σύνθεσης και των αυτοσχεδιασμών. Μια τζάζ συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Τον Κώστα Θεοδώρου συνοδεύουν οι:

Κυριάκος Ταπάκης ούτι

Παντελής Στόικος τρομπέτα, καβάλ

Κώστας Αναστασιάδης τύμπανα

Κώστας Θεοδώρου κοντραμπάσο

Magnanimus Trio

Magnanimus Trio

Το σχήμα δημιουργήθηκε από τρεις φίλους, τον Χρήστο Μπάρμπα (Πιάνο, Καβάλ, Φωνή), τον Δημήτρη Τασούδη (Τύμπανα, Πιάνο, Φωνή) και τον Παύλο Σπυρόπουλο (Κοντραμπάσο, Φωνή).

H δημιουργία του Magnanimus Trio προέκυψε ως ανάγκη να συνδυάσουν όλες τις μουσικές επιρροές τους σε ένα σχήμα, χωρίς την ανάγκη σαφούς προσδιορισμού και χαρακτηρισμού της μουσικής τους, αλλά με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική, απαλλαγμένη -όσο είναι εφικτό- από περιορισμούς, τόσο “στυλιστικούς” όσο και αυτούς που προκύπτουν από τη μουσική βιομηχανία. Σημαντικό μέρος, ούτως ή άλλως, στη μουσική δημιουργία τους έχει ο αυτοσχεδιασμός, ως μέσο που συνδέει σε πραγματικό χρόνο, τις μουσικές ιδέες και επιρροές τους.

Επίσης η τροπικότητα (οι τροπικές μουσικές χρησιμοποιούν τον τρόπο ως βάση της σύνθεσης, σε αντιπαραβολή με την κλασική τονική μουσική και λειτουργική αρμονία) είναι δομικό στοιχείο στη μουσική τους, τόσο, όσο και η τάση να εξερευνηθεί κάθε στιγμή μουσικής πράξης και να αναδυθούν μελωδίες μέσω προσεκτικής ακρόασης του ήχου. Στις συναυλίες του σχήματος, στοιχεία τροπικής jazz μπορούν να συνδυαστούν με σύγχρονες και κλασικές ιδέες, πάντα δίνοντας χώρο για αυτοσχεδιασμό και αφήνοντας τα όργανα να μιλήσουν μόνα τους.

Πληροφορίες εισιτηρίων:

 

Τηλ.: 2310 365425, 2310 441601

Εισοδος: 7€

e-ticket : http://panicart.eventbrite.com/

Πες μας την γνώμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s